Visie op leefstijl

Wat wordt bedoeld met gezonde leefstijl?

Leefstijl is hoe je omgaat met jezelf. Welke keuzes maak je bewust dan wel onbewust, bijvoorbeeld neem je voldoende rust, heb je pijnklachten, ben je te zwaar of beweeg je wel voldoende? Dit zijn onderdelen die met leefstijl te maken hebben. Welke keuzes maak jij of heb je gemaakt? En wanneer is het tijd om er wat mee te doen? Leer weer goed voor jezelf te zorgen. Het is nooit te vroeg en nooit te laat!

Wil je nu veranderen om te voorkomen dat je klachten krijgt? Of heb je al klachten, zoals te ze zwaar zijn, moe zijn of diabetes of hoge bloeddruk? Vraag een adviesgesprek aan!

Een totaalvisie op gezondheid

Lijfstijl onderdelen zijn

Beweging

In de beweegrichtlijn van 2017 is vastgesteld dat volwassenen wekelijks ten minste twee en een half uur matig intensief zouden moeten bewegen en kinderen dagelijks minstens een uur. En het liefst ook nog spierversterkende activiteiten toepassen om zo chronische ziekten zoals hart en vaat, diabetes en depressieve klachten te voorkomen.

De vraag is, kom je wel toe aan zoveel beweging. Meet je dat van jezelf wel eens. Ben je meer gaan staan en meer gaan traplopen in plaats van de lift te pakken. Wij kijken samen naar je huidige beweegpatroon en maken samen een plan hoe dit beter of anders kan en begeleiden je hierin.

Slaap

Je hebt het vast wel gehoord, zo ongeveer 1 op de 4 Nederlanders van 25 jaar en ouder slaapt slecht. We weten ook al wel inmiddels dat slecht slapen voor veel gezondheidsproblemen zorgt. Het is daarom belangrijk om hieraan aandacht te besteden.

Beweegtherapie is gespecialiseerd in slaapproblemen. Heb je moeite met inslapen, doorslapen of te vroeg wakker worden? Voel je dat je niet verkwikt wakker wordt. Wij begeleiden je weer naar goed slapen. Wil je meer lezen over hoe wij slaapproblemen aanpakken?

Voeding

We weten allemaal wel wat over voeding.  Wat gezond is of wat niet gezond is. Het is ook lastig om hier goede keuzes in te maken. Wat is het effect op lijnen op je lichaam, de hoeveel verscheidene diëten die er zijn is niet meer te tellen. We hebben het vasten-dieet, koolhydraatarm-dieet, eiwit dieet, suiker-loos-dieet, meso-keto-enz-dieet je kunt het zo gek niet verzinnen. We begeleiden je om gezonde keuzes te maken over eten en drinken die ook realistisch en haalbaar zijn.

Ontspanning

Iedereen heeft stress, en dat is maar goed ook. Stress is een waarschuwingssysteem. Waarbij allerlei processen in gang worden gezet. We weten ook dat niet alle stress slecht is. Zoals dat wanneer je je hand verbrand aan de oven dat je je hand wegtrekt. Er zijn ook stressfactoren die minder goed voor je zijn of wanneer je te lang of te vaak in de stress schiet. Het is prima dat je voor je werk stress ervaart als je een keer voor een groep een presentatie moet houden. Of dat wanneer je een wedstrijd hebt dat je dan ook gespannen bent. Maar stress die te lang en te vaak aanwezig zijn zoals dat je te lang onder werkdruk staat of dat je van jezelf altijd moet presteren. Dat is weer niet goed voor je lichaam en geest.

Bij beweegtherapie begeleiden we je hoe je meer tot ontspanning komt maar ook hoe je beter met stress kan omgaan of met life-events. Hoe we dat doen lees je verder op de site.

Bij beweegtherapie vind je alles wat je nodig hebt voor een vitaal leven!

Gratis advies gesprek

Ontdek hoe jij 
fit en vitaal wordt

Privacyverklaring