Wat doet de online oefentherapeut?

Vraag jij je wel eens af hoe een online fysiotherapie of oefentherapie werkt?

Hieronder leg ik je uit wat de online oefentherapeut voor jou kan doen!

Wie van oefentherapie Mensendieck of Cesar heeft gehoord zal ongetwijfeld denken dat er aan de houding wordt gewerkt en oefeningen worden gedaan. Hoe gaat dit dan online?

De oefentherapie is meer dan alleen houding- en bewegingstherapie die je leert om goed te zitten of te staan of bijvoorbeeld oefeningen geeft liggend op de mat voor je rug.

De oefentherapeut motiveert of coacht je naar gezond beweeggedrag. En daar hoort leef gedrag ook bij. De oefentherapeut leert je anders om te gaan met je lijf zodat lichamelijke maar ook mentale belasting in balans blijft. En dit kan ook heel goed online!

Beweegtherapie geeft de voorkeur aan online therapie via de webcam. Ik vindt het een meerwaarde om ook naar de non-verbale communicatie te kijken. Dit geeft zoveel extra informatie. Afhankelijk van je hulpvraag krijg je een behandeling gericht op jouw specifieke klacht. Het probleem wordt geanalyseerd, er wordt bekeken wat voor behandeling voor jou gewenst is en je wordt begeleidt. Gedurende het behandeltraject kan ik je volgen, ik kan bijvoorbeeld zien of je regelmatig je oefeningen doet, of je meer of minder pijnklachten hebt en kan zo ook indien nodig het plan bijstellen. Aan het einde van het behandeltraject vindt desgewenst een evaluatie plaats.

Kortom dit is wat de oefentherapeut online doet!

Ben je geïnteresseerd of wil je ook een online behandeling of wil je weten wat de online oefentherapeut voor jouw organisatie kan betekenen neem dan contact op.

Leave a Comment